Reflexoterapia este una dintre o serie de tratamente alternative medicale legate de picioare. Alte tratamente includ baile de picioare de dezintoxicare si tampoane, ambele sunt presupuse a trage toxinele prin talpi. Reflexoterapia este, de asemenea, considerata a ajuta la detoxifiere prin stimularea break-up a substantelor nocive, si unii practicanti sustin ca poate sustine sanatatea in alte moduri. Cercetarea, cu toate acestea, nu inapoiaza aceasta obiectiv si mai multi medici o clasifica ca ineficienta.
Definitie
Dr. Stephen Barrett, un medic afiliat cu site-ul Quack Watch, explica faptul ca reflexoterapia este o forma de masaj efectuata pe picioare si maini, desi picioarele sunt, de obicei, principalul obiectiv. Reflexologii cred ca exista un punct de pe aceste zone pentru fiecare parte a corpului. Ei pretind a fi capabil de a stimula fluxul de sange, de energie, impulsurile nervoase si substante nutritive pentru zonele desemnate de presiune se aplica la punctele corespunzatoare. Barrett spune, insa, ca nu exista nici o dovada obiectiva de a sprijini orice beneficii medicale de reflexoterapie.
Istorie
International Institute of Reflexology indica faptul ca refloterapia este reprezentata pe mormantul unui medic egiptean. Putine se stiu despre modul in care reflexoterapia a fost practicata in antichitate. Forma moderna a fost dezvoltata in 1930 de catre un terapeut fizic pe nume Eunice D. Ingham. Ea a extins teoria Zonei imbratisat de catre un medic pe nume Dr. William H. Fitzgerald la inceputul anilor 1900. El a crezut in anumite zone ale corpului care au corespuns la alte domenii si ca a pune presiune pe punctul de dreapta ar putea calma durerea si a vindeca anumite conditii. Ingham a rafinat aceasta la punctele corespunzatoare de pe picioare si maini pentru fiecare parte a corpului, glanda si organe.
Scop
Unii practicanti sustin ca reflexoterapia poate fi folosita pentru a diagnostica si trata multe afectiuni medicale, prin manipularea punctului corespunzator de pe picioarele corespunzatoare afectate sau organe. International Institute of Reflexology explica, totusi, ca ar trebui sa fie utilizate in principal pentru reducerea stresului si relaxare. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii si prevenirea unor boli.
Antrenare
Nu exista cerinte uniforme pentru formarea reflexoterapiei. Unele state impun reflexologilor de a avea o licenta de terapie de masaj, in timp ce altele nu le reglementeaza, la toate. Cerintele de formare din statele cu reglementarile ruleaza oriunde de la 100 la 1.000 de ore de formare. Reflexologii in unele locatii, de asemenea, trebuie sa treaca de National Certification Examination for Therapeutic Massage and Bodywork. Anumite orase impun ca acestea sa fie autorizate si sa isi faca afacerile lor obiectul unei inspectii.
Avertizare
Barrett avertizeaza ca reflexologiea pentru diferite conditii, cum ar fi SPM, recuperare post-chirurgicala si astm bronsic, nu a fost demonstrata pentru a oferi rezultate mai bune decat masajul cu placebo. In plus, nu a existat nici un beneficiu medical dovedit. El sustine ca reflexoterapia poate ajuta la relaxare, dar aceasta nu ar trebui sa fie folosita ca un substitut pentru tratamentul medical pentru afectiunile fizice.